Pjesët më të rëndësishme të trupit që ndihmojnë shtatzëninë (Video)

2017-04-30 në ora 09:49

Fillimisht le të shikojmë pjesët e trupit tuaj të cilat janë të përfshira brenda shtatzënisë dhe lindjes.

Mitra juaj, që në mjekësi quhet edhe uterus, është një organ në formë dardhe i cili qëndron sipër vaginës tuaj, ose kanalit të lindjes.

Gjatë shtatzënisë, mitra juaj tendoset dhe zgjatet, krahas rritjes së bebes. Edhe pse pozita e tij/saj do të ndryshojë gjatë shtatzënisë, po thuajse të gjitha foshnjat janë me kokën poshtë kur i afrohen datës së lindjes.

Bebja juaj zhvillohet brenda mitrës tuaj, në një qese në formë balone të quajtur qesja amniotike. Kjo qese është e mbushur me lëng amniotik, që është i përbërë kryesisht nga uji.