Po, mund të ushqeni me gji gjatë shtatëzanisë, por ekzistojnë disa rreziqe

2020-06-14 në ora 20:23

Ndërsa shtatzënia juaj përparon, ju do të prodhoni më pak qumësht gjiri sepse trupi juaj do t’i kushtojë më shumë rëndësi burimit të fetusit në rritje.

Ekzistojnë disa rreziqe që lidhen me ushqyerjen me gji gjatë shtatëzanisë, kështu që gjithmonë diskutoni me ofruesin e kujdesit shëndetësor shkruan Insider.

Është e mundur të ushqeni me gji gjatë shtatëzanisë, por mund të mos jetë zgjidhja e duhur për të gjitha nënat. Ja çfarë duhet të dini se si shtatzënia ndikon në ushqyerjen me gji përcjell Gazeta Shneta.

Qumështi juaj nuk do të jetë si përpara i llojit të ëmbël

Trupi juaj do të vazhdojë të prodhojë qumështin e gjirit gjatë shtatëzanisë, por nuk do të ketë shije aq të ëmbël.

Sepse kjo është kur ju filloni të prodhoni një substancë të quajtur kolostrum, e cila do të ndryshojë përbërjen dhe aromën e qumështit tuaj, thotë Lynnette Hafken, një këshilltare ndërkombëtar e certifikuar e laktacionit.

Kolostrum është një lëng i verdhë, i qumështit, gjinjtë tuaj e prodhojnë atë drejt fundit të shtatzënisë dhe menjëherë pas lindjes.

Është i pasur me vitamina dhe minerale dhe përmban të gjitha lëndët ushqyese që i duhen të porsalindurit, por gjithashtu ka më pak laktozë dhe është më e butë se qumështi i pjekur i gjirit.

Do të prodhoni më pak qumësht

Ndërsa shtatzënia përparon, ju do të prodhoni më pak qumësht gjiri sepse trupi juaj, përkundrazi, do t’i kushtojë burime fetusit në rritje, thotë Hafken.

Saktësisht se sa më pak qumësht në gji ju do të prodhoni varet nga shumë faktorë, si sa shpesh keni qenë duke ushqyer me gji më parë, aftësia juaj individuale e ruajtjes së qumështit të gjirit dhe funksionimi i indit tuaj të gjëndrave.

Rreziqet e ushqyerjes me gji gjatë shtatëzanisë

Ndërsa është e mundur të ushqeheni me gji gjatë shtatëzanisë, duhet ta diskutoni atë me ofruesin e kujdesit shëndetësor sepse ekzistojnë disa rreziqe për t’u marrë parasysh.

Një faktor rreziku është anemia e nënës, e cila mund të rrisë rrezikun e të porsalindurit tuaj për të qenë nën peshë gjatë lindjes, thotë Jody Segrave-Daly, një infermiere nga Pensilvania.

Ushqyerja me gji gjithashtu nuk mund të këshillohet për ato nëna që janë në rrezik të lindjes së parakohshme.

Kjo për shkak se stimulimi i thithkave shkakton lëshimin e hormonit oksitocinë, e cila gjithashtu shkakton kontraktimet e mitrës, gjë që mund të bëjë që një grua të shkojë në lindje të hershme. /Gazeta Shneta/