Postimi i kësaj gruaje për krehjen e flokëve, ka bërë gjiro botën për një arsye të rëndësishme

2017-05-09 në ora 13:16

Sëmundja mendore është po aq serioze dhe reale sa çdo sëmundje fizike. I vetmi gjë që i dallon është se ajo nuk dallohet aq lehtë.

Mund të prekë cilindo, pavarësisht nga pamja e jashtme. Stigma e vazhdueshme që e rrethon atë, e cila megjithëse mund të fillojë të hapet, e bën të vështirë për disa njerëz të ndihen rehat për të folur për të dhe për këtë arsye të çojnë ide të gabuara për përjetësim.

Të dielën, një grua e quajtur Katelyn Todd ndau ngjarjen, duke treguar se si është në të vërtetë të jetosh me depresionin, duke postuar një fotografi të vetes dhe duke krehur flokët e saj për herë të parë në katër javë, në rrjetin social Facebook shkruan The Independent, transmeton Gazeta Shneta.

“Ishin varur dhe i përdredhur së bashku. Sa herë që krehja flokët, ato këputeshin dhe griseshin. Fillova të qajë përderisa isha duke i larë dhe mirëmbajtur ato, pasi që kisha harruar ndjenjën se si futen gishtat në flokë “tha znj. Todd në postin që është pëlqyer më shumë se 150.000 herë dhe është shpërndarë më shumë se 227.000 herë.

Ajo gjithashtu tha se kishte arritur t’i lante dhëmbët për herë të parë pas një jave.

“Kur dola nga dushi, nuk mund të ndaloja së nuhaturi flokët dhe krahët. Shmanga përqafimin e njerëzve për një kohë, sepse kurrë nuk më vije aroma e mirë. Nuk kam rroba të pastra, sepse jam shumë i lodhur dhe i trishtuar për t’i larë ato “, shkruante ajo.

Todd tha se depresioni është “higjienë e keqe dhe një trup i lënduar nga fjetja e tepërt” dhe përshkroi me shumë simptoma të saj, duke përfshirë qarjen deri në shterrje të lotëve, duke ndenjur në vetmi, duke u ndjerë kaq larg dhe e hutuar./Gazeta Shneta/