Pse duhet t’i dërgoni fëmijët në grupe lojrash

2019-10-06 në ora 11:20

Grupet e lojërave janë një ndihmë në këtë mënyrë, pasi ato ndihmojnë që parashkollori juaj të jetë i aftë për të komunikuar me të tjerët. Lexoni më tej për të ditur përfitimet e grupeve të lojërave dhe ato që duhet të dini para se të vendosni ta dërgoni fëmijën tuaj.

Disa dekada më parë, koncepti i grupit të lojërave ishte i padëgjuar. Kjo për faktin se nuk kishte vërtet nevojë për ta, meqë çdo shtëpi kishte të paktën një çift fëmijë dhe shumë fëmijë në lagje, të cilët do të luanin së bashku, dhe do të vraponin lirshëm brenda dhe jashtë shtëpive të njëri-tjetrit dhe në rrugët. Bërja e miqve, shoqërizimi, ndarja dhe puna në ekip erdhi natyrshëm te shumica e fëmijëve tregon parenting.firstcry , transmeton GazetaShneta.

Në përgjithësi, grupet e lojërave mund të kategorizohen në dy lloje kryesore –

1) Inicuar dhe drejtuar nga prindërit

Kjo është mjaft e përhapur në shumë vende. Anëtarët e një lokaliteti bëhen së bashku për të planifikuar dhe organizuar datat e lojës

2) Lehtësuar nga një fëmijë

Ky lloj i ngritjes është mjaft i zakonshëm në Indi, ku një parashkollor gjithashtu drejton një grup lojrash, i cili është pothuajse i ngjashëm me çerdhen, por nuk ka studime. Fëmijët janë bërë të luajnë me sende të ndryshme për të përmirësuar aftësitë e tyre motorike – si bruto ashtu edhe të shkëlqyera. Shkolla organizon një mori aktivitetesh për t’i mbajtur fëmijët të angazhuar, ndërsa fëmijët mësojnë të bëjnë miq së bashku me të bërë aktivitete argëtuese së bashku.

Pavarësisht nëse dëshironi të bëheni anëtar i një grupi lojërash të drejtuar nga prindërit ose parashkollori, duhet të konsideroni disa gjëra në mënyrë që përvoja e parë e lojës së fëmijës suaj të jetë e këndshme./GazetaShneta/

Për të mësuar më shumë për komplikimet në shtatzëni Klikoni KËTU.