Pse duhet t’i lëmë fëmijët të lozin me baltë?

2017-07-03 në ora 17:26

Lojërat në ambient të hapur duke u ekspozuar ndaj pluhurit e baltës për shumë fëmijë mbetet një gjë 3 ndaluar nga nënat e tyre.

Kjo për faktin se ato frikohen se fëmijët e tyre do të sëmuren nga papastërtitë dhe bakteret që ndodhin në baltë.

Mirëpo, një gjë e tillë është gabim, transmeton Indeksonline.

Mjekët gjithnjë e më shumë po bëjnë thirrje që fëmijët të lejohen të lozin me baltë ngaqë trupi i fëmijëve ka nevojë për baktere në mënyrë që të imunizohet dhe tu bëjë ballë viruseve dhe ftohjeve të ndryshme.