Pse gratë shtatzëna djersitin më shumë

2020-06-21 në ora 17:28

Përgjitja e shkurtër është, nuk e dimë me siguri sepse ka një mungesë të hulumtimeve sistematike mbi këtë temë.

Por, kjo ndoshta ka të bëjë me hormonet e tyre gjithnjë në lëvizje. Gjatë shtatzanisë, ka një rritje të madhe në nivelet e profesteronit dhe estrogjenit. Pasi të lindësh, nivelet e këtyre hormoneve bien.

Rebecca Thurston, profesoreshë e psikiatrisë dhe drejtoreshë e programit të shëndetit të grave në Unitervistetin e Pitsburgut, tha se nxehtësia e natës në shtatzani duket se pasqyrojnë ndezje të nxehta në menopauzë dhe se ato luhatje hormonale mund të luajnë një rol.

Zhvendosjet hormonale janë pjesë e një kompleksi ndryshimesh që ndodhin gjatë shtatzanisë, thotë Dr Jen Gunter. Ai gjithashtu tregon se ka një rritje në temperaturën e trupit dhe ka ndryshime në enët e gjakut, ato zgjerohen më shumë dhe rrisin rrjedhjen e gjakut në lëkurë dhe disa gra mund të djersiten në përgjithësi, jo vetëm gjatë natës./GazetaShneta/