Psikologët: Të qenit mama më e vjetër ka përparësi të mëdha

2017-04-23 në ora 18:34

Fëmijët e nënave më të vjetra kanë më pak gjasa të përballen me disiplinë të ashpër.

Gratë në vendet e zhvilluara po presin më shumë se kurrë të mbesin shtatzënë, dhe kjo mund të jetë me të vërtetë një gjë e mirë për fëmijët e tyre, sipas hulumtimeve të reja.

Grave zakonisht u thuhet se të mbetesh shtatzënë më vonë në jetë është më keq për nënën dhe foshnjën. Biseda tenton të përqendrohet në rënien e pjellorisë dhe komplikacioneve të mundshme shëndetësore, shpesh që hedh nënën e vjetër në një dritë negative shkruan Huffington Post, transmeton Gazeta Shneta.

Gratë shpesh janë paralajmëruar të mos kenë fëmijë shumë vonë, për të shmangur një rrezik më të lartë të defekteve të lindjes ose autizmit.

Por kur bëhet fjalë për mirëqenien e nënës dhe për zhvillimin social-emocional të fëmijës së saj, ka avantazhe të konsiderueshme për t’u mbetur shtatzënë më vonë në jetë.

Një studim i ri mbi pothuajse 5,000 nënat në Danimarkë, botuar në një botim të fundit të Gazetës Europiane të Psikologjisë Zhvillimore, zbulon se nënat më të vjetra kanë më pak gjasa t’i lëndojnë për fëmijët e tyre emocionalisht dhe ato imponojnë dënime të ashpra./Gazeta Shneta/