Puna në vitet e hershme të fëmijërisë është më e rëndësishmja në jetë

2017-10-01 në ora 10:58

Një aksion humanitar u realizua këtë të shtunë në Skoci, me këshilla të ndryshme nga ekspertët. Ndërsa një nënë që merrë pjesë gjatë viteve në këtë nismë shprehet  e lumtur që djali i saj 21 muajsh argëtohet me fëmijët e tjerë.

“Rri, luaj dhe mëso” është shprehja që përdorin infermieret e këtij organizimi.

Në këtë organizim ofrohen ushqime, libra dhe lodra të ndryshme.

“Qëllimi ynë  është t’u japim atyre ide të ndryshme që kanë të bëjnë me fëmijët e tyre në shtëpi, siç është seanca e sotme për të bërë një pallatë me biskota”.

“Është e mahnitshme se sa prindër nuk i njohin këto aktivitete të thjeshta dhe se mësimi vazhdon”, thotë njëra prej praktikantëve të hershme Pauline Scott.

“Ne e dimë se ajo që ndodh në vitet e hershme, që nga lindja mund të jetë një indikator shumë i fortë për atë që mund të ndodh shumë më vonë”, thotë Jean Carwood-Edwards, shefi ekzekutiv i këtij aktiviteti. /Gazeta Shneta/