Punët e shtëpisë: Këto punë të shtëpisë duhet t’i shmangni gjatë shtatzënisë

2018-08-17 në ora 18:57

Shtatzënia nuk është vetëm një periudhë kur fitoni peshë të konsiderueshme, por edhe një periudhë në të cilën trupi juaj e rregullon ekuilibrin e tij, pasi grumbujt e peshave janë kryesisht në një vend.

Kjo mund ta bëjë të vështirë për ju të manovroni. Shtoji kësaj ndjenjën e lodhjes dhe mund të pyesësh veten nëse duhet të bësh të gjitha punët e shtëpisë me të cilat je mësuar. Përderisa është krejtësisht e sigurtë të ndjekim shumicën e aktiviteteve shtëpiake gjatë shtatzënisë, disa detyra shmangen më mirë ose delegohen tek të tjerët, lexohen për të kuptuar se cilat aktivitete duhet të ndiqen dhe çfarë duhet të shmanget.

Prerja dhe pastrimi i perimeve është një nga gjërat që mund të bëhet pa mundim. Shumica e grave pa problem bëjnë prerjen e perimeve gjatë qëndrimit në këmbë, transmeton Gazeta Shneta.

Shtatzënia shton stres shtesë për shkak të shtimit të peshës dhe një zhvendosje margjinale në qendrën e gravitetit të trupit dhe detyrat që kërkojnë shpesh përkulje ose që qëndrojnë për periudha të zgjatura kohore duhet të shmangen nëse ndjeheni e lodhur menjëherë ndaloni këtë aktivitet dhe pushoni.

Pastrimi i banjove dhe tualeteve duhet të tentohet vetëm duke pritur që nënat që kanë qasje në pastrues të gjelbërt ose eko-miqësor, duke përdorur produkte kimike të ashpra me bazë kimike është një numër i rreptë.

Uthulla e bardhë, lëng limoni dhe sode buke janë disa produkte efektive ende të lira që mund të përdoren në mënyrë të sigurtë gjatë shtatzënisë nëse nuk keni akses në këto produkte, atëherë këto punë kërkoni që të ndihmojë partneri.

Larja e lehtë e veglave dhe enëve mund të bëhet, por përsëri duhet shmangur stresin dhe të përmbahen nga qëndrimi në këmbë për më shumë se 15-20 minuta./Gazeta Shneta/