Qëndrimi në këmbë gjatë shtatzënisë, gjithçka që duhet të dini

2018-08-12 në ora 10:27

Këmbët tona mund të përballojnë mjaft ngarkesë. Por gjatë shtatzënisë ngarkesa rritet shumë herë. Nëse qëndroni për orë të gjata, këmbët tuaja do të vuajnë me siguri!

Pra, çfarë tjetër mund të shkojë keq me qëndrimin e zgjatur gjatë shtatzënisë? Lexoni për të gjetur ndërlikimet shëndetësore, gjatë orëve të gjata të qëndrimit gjatë shtatzënisë.

Pothuajse 50-70% femra vuajnë nga dhimbje në pjesën e poshtme të shpinës gjatë shtatzënisë. Shumica e grave gjithashtu ankohen për dhimbjen e këmbëve. Nëse puna juaj përfshin të qenit në këmbët tuaja gjatë gjithë kohës, ju keni më shumë gjasa të merrni dhimbje gjatë shtatzënisë, transmeton Gazeta Shneta.

Disa gra vuajnë nga Symphysis Pubis Dysfunction gjatë shtatzënisë. Ajo shkakton dhimbje në rajonin e legenit, sidomos në kockën pubike. Qëndrimi i zgjatur mund të çojë në përkeqësimin e simptomave të SPD-së, duke përfshirë dhe dhimbjen pubike të rëndë.

Disa studime tregojnë se qëndrimi i zgjatur mund të shkaktojë lindje të parakohshme.

Nëse stili i jetës ose puna juaj përfshin qëndrim të zgjatur, mund të jetë koha për një kontroll. Ka masa që mund të merrni për të minimizuar këto efekte anësore./Gazeta Shneta/