Qeveria shfuqizon vendimin e 2020-ës për përbërjen e Bordit Drejtues të Fondit për Sigurime Shëndetësore

2022-06-22 në ora 15:40

Qeveria e Kosovës ka shfuqizuar vendime të vitit 2020 për përbërjen e Bordit drejtues të Fondit për Sigurime Shëndetësore.

Sipas kryeministrit Albin Kurti, me këtë vendim i hapet rrugë përbërjes së re në Bordin e FSSH-së.Në Bordin e mëhershëm anëtarë ishin disa ministra.

Bordi ishte jofunksional që nga ardhja e Qeverisë Kurti.

Ministri i Shëndetësisë, Rifat Latifi, ka arsyetuar vendimin për “shkak të ndryshimit të rrethanave ligjore dhe faktike që kanë çuar te pamundësia e funksionimit të Bordit të FSSH-së”.

“Me këtë vendim i hapim rrugë një përbërjeje të re në bordin për Fondin e Sigurimeve Shëndetësore”, ka thënë Kurti shkruan Ekonomia Online.

Në muajin mars të këtij viti, Gazeta Shneta pati raportuar se për më tepër se një vit shteti i Kosovës përmes buxhetit të taksapaguesve ka paguar 24 mijë euro tre anëtarët e Bordit Drejtues të Fondit për Sigurime Shëndetësore edhe pse bordi është jo funksional dhe nuk mbahen takime.

Në anën tjetër, zëvendësministri i Ministrisë së Shëndetësisë, Arsim Berisha, pagesën e tre anëtarëve të bordit dhe mos funksionimin e bordit të fondit e kishte larguar nga barra e Ministrisë së Shëndetësisë pasi që sipas tij për fondit përgjegjës është vetëm Qeveria e Kosovës. /Gazeta Shneta/

Shteti pagoi 24 mijë euro paga për anëtarët e Bordit të FSSH-së pa mbajtur asnjë takim gati një vit