Rastet kur nënat shtatzëna duhet të vizitojnë gjinekologun

2018-01-12 në ora 19:28

Pavarësisht se shtatzënia mund të sjellë emocione të këndshme, ekzistojnë disa raste kur gratë shtatzëna vizitojnë gjinekologun, transmeton Gazeta Shneta.

Këto janë rastet kur një grua duhet të shkojë tek gjinekologu:
1.Gruaja vuan nga dhimbjet e rënda të barkut ose dhimbjet e pazakonshme të shpinës

Edhe pse Shoqata Amerikane e Shtatzënisë vuri në dukje se një shkallë e caktuar e dhimbjes së barkut është normale gjatë shtatzënisë, ka raste kur mund të jetë alarmuese. Shtrëngimet dhe fyerjet e barkut, kapsllëku dhe dhimbjet e ligamentit janë të gjitha normale. Megjithatë, nëse dhimbja shoqërohet nga ethet, vjelljet, gjakderdhjet apo rrjedhjet vaginale, ju duhet ta vizitoni obstetrin.

2.Lëvizjet e fëmijës janë zvogëluar dukshëm 

Sipas Kolegjit Mbetëror të Obstetërve dhe Gjinekologëve, nëse nëna vëren reduktim të lëvizjeve të fëmijës pas 28 javësh shtatzënie, është më mirë që të vizitoni obstetrin.

3.Gruaja shtatzënë ndjen dhimbje koke ose ka vizion të paqartë

Ndryshimet në të pamur janë normale gjatë shtatzënisë, por ka raste kur kjo gjë mund të tregojë diabetin e gestacionit ose shtypjen e lartë të gjakut.

4.Temperatura e lartë

Ethet zakonisht janë vetëm një simptomë normale e të qenit sëmurë, por temperaturat e larta që nuk largohen me kalimin e kohës paraqesin rrezik për gruan dhe fëmijën e juaj./Gazeta Shneta/