Razije Musa tregon se si të pastrohen dhëmbët e bebave

2018-10-30 në ora 16:01

Të dashura nëna uroj të jeni mirë, më pyesni shumë herë se çka të bëni kur fëmijës i dalin dhëmbët, të pastroni apo jo. Është shumë më rëndësi që fëmijës ti pastrohet goja edhe nëse ai nuk dhëmbë e kur dalin dhëmbët patjetër duhet të kujdesni për higjenën e tyre transmeton Gazeta Shneta.

Unë këshilloj që të merrni një gaze higjenike aëpo diçka të butë, të pastërt të cilën e lagni mundeni me ujë të vakët apo me çaj kamomil dhe kështu e fërkoni pjesën e brendshme të gojës së fëmijës.

Këshilla ime është që në fazat e hershme mos përdorni pasta të dhëmbëve.

Nga përvoja them se nëse filloni me e mësu fëmijën se dueht patruar gojen çdo ditë ju duhet të keni më të lehtë fazën kur duhet pastruar dhëmbët në mëngjes e në mbrëmje.

Është mirë që në mënyrë të rregullt të ja pastroni dhëmbët dhe po patët nevojë të jeni në kontakt me dentistin e fëmjëve.

Vënia e hershme në kontakt me dentistët bën që ju të keni informim më të detajuar dhe përkujdesje në raste emergjente apo të përditshme./Gazeta Shneta/.

Razije Musa

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.