Rreziqet që mund t’i shfaq epilepsia gjatë shtatzënisë

2020-06-23 në ora 13:44

Epilepsia përkufizohet si një gjendje kur një person pëson konfiskime të shumta që mund të jenë me periudha të shkurta apo të gjata.

Në vitet e hershme, gratë me epilepsi ishin dekurajuar që të kishin fëmijë. Por, 90% e grave me epilepsi kanë pak komplikime dhe lindin bebe të shëndetshme shkruan Parenting.FirstCry, transmeton GazetaShneta.

Epilepsia gjatë shtatzënisë mund të çoj në probleme si:

Sindroma policistike e vezores (PCOS): Gratë me epilepsi kanë më shumë të ngjarë të kenë PCOS, një shkak kryesor i infertilitetit.

Ciklet anovulative: Gratë me epilepsi kanë më shumë të ngjarë të kenë cikle menstruale ku njëvezë mund të mos prodhohet, duke zvogëluar shanset për shtatzëni.

Ciklet e parregullta të menstruacioneve: Kjo është një dukuri e zakonshme tek gratë shtatzëna dhe ndikon në shanset e konceptimit.

Anomalitë hormonale: Gratë me epilepsi ka të ngjarë të përballen me anomalitë hormonale të cilat e bëjnë të vështirë mbajtjen e një shtatëzënie

Përkundër këtyre komplikimeve dhe rreziqeve shumica e grave që kanë epilepsi mund t’a kalojnë një shtatzëni të shëndetshme./GazetaShneta/