Rrjedhja vaginale gjatë shtatzënisë, çdo gjë që duhet të dini

2018-02-01 në ora 16:34

Po, është krejtësisht normale duke filluar nga shtatzënia e hershme derisa fëmija juaj të lind.

Ajo që vëreni në këtë kohë është leukorrhea, ose shkarkimi pa erë ose i butë që mund të keni pasur para se të mbeteni shtatëzënë, transmeton Gazeta Shneta.

Por, gjatë kësaj periudhe ka më shumë rrjedhje për shkak se prodhon më shumë sasi të estrogjenit.

Ndërsa ka më pak rrjedhje të gjakut në zonën rreth vaginës.

Ky shkarkim është i përbërë nga skerecionet nga qafa e mitrës dhe vaginës, qelizat e vjetra dhe bakteret vaginale.

Shkarkimi i shëndetshëm vaginal është:

-I qartë, dhe me ngjyrë të bardhë.

-I hollë ose me mukozë.

-Pa erë ose me erë të këndshme.

Gjatë afërsisë së kohës së lindjes këto rrjedhje janë edhe më prezente./Gazeta Shneta/