Sa gjatë duhet të prisni që të mbeteni shtatzënë, është më shumë se sa keni menduar

2018-06-01 në ora 13:30

A ka ndonjë mënyrë për të treguar kur mund të mbeteni shtatzënë? Disa gra konceptohensa më shpejt që përpiqen, disa gra kanë nevojë për disa muaj, ndërsa disa marrin një vit ose më shumë. A varet më shpejt shtatzënia në ciklin tuaj të fertilitetit apo ciklit mujor apo kushteve klimatike?

Nuk ka rregull të vështirë dhe të shpejtë që një grua do të mbetet shtatzënë vetëm pas një numri specifik të përpjekjeve. Për disa gra, është fat i mirë ose koha e duhur që ato të mbeten shtatzënë herën e parë që kanë një marrëdhënie, transmeton Gazeta Shneta.

Sipas një studimi të ‘’Harvard Medical School’’ për gratë që përballen me probleme të konceptimit, 55% e grave që kanë përjetuar kursin e relaksimit ishin në gjendje të krijojnë brenda një viti në krahasim me ata që nuk kaluan kursin. Probabiliteti i konceptimit rreth dy javë përpara se cikli juaj mujor është shumë i lartë.

Disa ndryshime të thjeshta të stilit të jetesës mund të rrisin shanset për të mbetur shtatzënë. Ushqyerja në mënyrë të drejtë është hapi i parë drejt qëllimit tuaj, sepse duke qenë ose mbipeshë ose nën peshë nuk ju ndihmon ndonjë gjë. Pesha është një nga faktorët e rëndësishëm për pjellorinë tuaj./Gazeta Shneta/