Sa javë duhet të prisni për të bërë seks pas operacionit cezarian

2018-08-17 në ora 21:23

Shumica e grave duhet të presin të paktën 6 javë para se të kenë marrëdhënie seksuale pas një operacioni cezarian, ose derisa doktori ose mamia e tyre të thotë se është e sigurt.

Përderisa nuk ka kohë standarde që një grua duhet të presë para se të kthehet në aktivitete të rregullta seksuale pas lindjes cezariane, është më mirë të presësh derisa doktori të thotë se është e sigurt.

Shumica e grave marrin miratimin nga mjekët në kontrollin e tyre gjashtëmujor pas lindjes dhe mund të zgjedhin të fillojnë të bëjnë seks pas kësaj pike.

Në një studim të vitit 2013 që përfshinte më shumë se 1,500 gra, 53 për qind prej tyre kishin tentuar aktivitetin seksual brenda 6 javëve të lindjes. Nga këto gra, 41 për qind e kishin provuar seksin vaginal, transmeton Gazeta Shneta.

Shërimi është i ndryshëm dhe ritmi mund të varet nga fakti nëse ofrimi i cezarianëve ishte i gjerë apo i paplanifikuar. Shumë gra që kanë pësuar dhënie cezariane zgjodhën të presin të paktën 4-6 javë para se të kenë marrëdhënie seksuale, sepse ato përjetojnë dhimbje, gjakderdhje vaginale dhe lodhje pas lindjes./Gazeta Shneta/