Sa kohë duhet të prisni për një shtatzëni të dytë

2018-10-24 në ora 20:32

Nuk ka rregulla të vendosura për kohën më të mirë për të pasur një fëmijë tjetër. Ka përparësi dhe të këqija për të dy boshllëqet e vogla dhe të mëdha të moshës.

Çfarë është e drejtë për ju dhe partneri juaj nuk do të punojë domosdoshmërisht për një anëtarë tjetër të familjes.

Dhe natyrisht, përkundër planifikimit tuaj më të mirë, fëmija juaj i ardhshëm mund të vijë në një kohë të ndryshme nga sa prisni. Por me aftësitë dhe njohuritë që keni fituar nga fëmijët tuaj të mëparshëm, ju jeni të sigurt për të bërë ndonjë boshllëk të moshës.

Pra, përpiquni të mendoni nëse ju dhe partneri juaj keni kohë dhe energji që një fëmijë kërkon. Dhe pyesni veten nëse fëmijët tuaj të tjerë janë të gatshëm të merren me realitetin e një fëmije në shtëpi, transmeton Gazeta Shneta.

Duke pritur 18 muaj deri në 23 muaj pas lindjes së fëmijës suaj të fundit para se të konceptoni një tjetër, duket më mirë për shëndetin e foshnjës së re, sipas disa studimeve.

Përderisa është mirë të mendosh se si të kesh një fëmijë tjetër mund të ndikosh fëmijët tuaj të tjerë, është gjithashtu e rëndësishme të konsiderosh shëndetin tënd.

Trupi juaj ka nevojë për kohë për t’u rimëkëmbur nga stresi i lindjes dhe për të rimbushur të gjitha lëndët ushqyese të humbura si rezultat i shtatzënisë së parë. Kështu që ju mund të dëshironi të gëzoni një pushim të merituar para se të krijoni përsëri./Gazeta Shneta/