Sa ml formulë i duhet foshnjës suaj, çdo gjë që duhet të dini

2018-10-01 në ora 08:18

Oreksi i fëmijës suaj do të ndryshojë nga dita në ditë dhe nga muaji në muaj, prandaj përpiquni ta leni të vendosë ritmin. Fëmija juaj do të ushqehet sa më shpesh që i nevojitet, për aq kohë sa mësoni të vini në dukje sugjerimet e tij.

Kur fëmija juaj është i uritur, ai mund të fillojë rrënjosjen, që do të thotë se ai do të kthejë kokën dhe do të hapë gojën e tij në gjoks. Ai gjithashtu mund të bëjë disa lëvizje gjiri dhe t’i sjellë duart në gojë.

Ofroni fëmijës tuaj një shishe sapo të vini re këto shenja. Nëse prisni derisa fëmija juaj fillon të qajë, ai mund të jetë tepër i mërzitur për t’u ushqyer. Duke iu përgjigjur thirrjeve të ushqyerjes së foshnjës, mund të ushqeni shumë më lehtë fëmijën tuaj, transmeton Gazeta Shneta.

Kur ushqeni fëmijën tuaj, mbani një orë për shenja që ai i ka pasur, të tilla si ngadalësimi ose pushimi. Këto pushime i japin fëmijës tuaj kohë për të ndjerë nëse ai është i plotë.

Shumica e foshnjave afat-gjata kanë nevojë mes 150ml dhe 200ml formulë për kilogram të peshës së trupit të tyre çdo ditë. Pra, nëse fëmija juaj peshon 3 kg, ai ndoshta do të ketë nevojë në mes të 450ml dhe 600ml të formulës gjatë një periudhe 24-orëshe për të larguar urinë e tij.

Megjithatë, ai mund të dëshirojë më pak se kjo në javën e parë, pasi ai do të ketë vetëm një bark të vogël.

Nga rreth dy javë në dy muaj, ai ndoshta do të donte mes 75ml dhe 105ml në çdo ushqim. Ai do të konsumojë diku nga 450ml në 735ml në një ditë. Së shpejti do të kuptoni nëse fëmija juaj ka nevojë për më shumë, pasi ai do ta përfundojë ushqimin e tij shpejt dhe pastaj do të shikojë për ndihmë të dytë./Gazeta Shneta/