Sa shpesh duhet ta lani të porsalindurin tuaj, kujdes me këto produkte

2018-08-02 në ora 17:37

Banjot e gjata nuk janë të mira për foshnjat, edhe nëse ata i pëlqejnë ato, sepse ju lani vajin natyral të foshnjës, të lëkurës së foshnjës.

Është gjetur se pacientët që i lajnë fëmijët e tyre çdo ditë, shumë herë ato fëmijë kanë shumë skuqje. Ata marrin gjendje të tilla si ekzemë, ose pezmatim të lëkurës atopike, ose lëkurë të thatë, sepse prindërit e tyre shpenzojnë shumë para në shumë produkte për fëmijë, transmeton Gazeta Shneta.

Ju e dini që disa produkte të fëmijës thonë se ato janë organike, por a duhet që foshnjat të kenë nevojë në lëkurën e tyre këto produkte. Nëse jeni me fat dhe fëmija juaj nuk është i ndjeshëm atëherë foshnja e bën atë të mirë me të. Por shumë foshnje, edhe nëse diçka është organike, nuk do të thotë se ata kanë nevojë për këtë.

Shumica prej brendeve lokale, që janë të zakonshme për fëmijë nuk janë të sigurt dhe gjithashtu janë hiperalergjik. Duhet të përdorni një sapun të veçantë për foshnjën tuaj.

Kjo sepse ruani lëkurën e foshnjës suaj me butësi dhe lagështi, si dhe parandalon skuqjen që mund të vije më pas.

Ju mund të diskutoni me mjekun tuaj se cilat lloje që rekomandon mjeku juaj. Por vetëm mos harroni se industria e produkteve për foshnja është një industri miliardë dollarësh. Dhe njerëzit përpiqen t’ju shesin shumë gjëra. Dhe se foshnjat nuk kanë nevojë të marrin banjë çdo ditë./Gazeta Shneta/