Sa ultratinguj preferohet që ti realizoni gjatë shtatzënisë

2019-10-12 në ora 17:15

Teknologjia me ultratinguj bën të mundur monitorimin e rritjes dhe zhvillimit të foshnjës tuaj në mitër dhe ju jep lumturi shikimin e atyre imazheve të rëndësishme.

Numri i ultrazërit që do mund të kërkoj mjeku juaj do të varet nga faktorë të ndryshëm, por më shpesh  përdorin një gjatë tremujorit të dytë për të marrë një vlerësim bazë të shëndetit e fëmijës suaj thotë babyq, transmeton Gazeta Shneta.

Teknikët e trajnuar mund të përdorin teknologjinë ultratinguj për të vlerësuar shëndetin e fëmijës suaj dhe një sërë kushtesh që përndryshe nuk mund të njihen deri pas lindjes.

Mund të shihen problemet e mundshme dhe hapat e ndërmarrë për të përmirësuar situatën. Nganjëherë ultratingujt kapin probleme që duhet të adresohen menjëherë për shëndetin e juaj dhe fëmijës.

Pra, sa ultratinguj keni nevojë gjatë shtatzënisë?

Koha më efektive për të pasur një ultratingull në një shtatzëni të shëndetshme është midis 18 dhe 22 javëve të shtatëzanisë.

Gjatë kësaj dritareje mundësish – organet zhvillohen në një pikë ku teknikët mund të vlerësojnë funksionet e tyre dhe foshnja është mjaft e madhe për të përcaktuar në mënyrë adekuate rritjen.

Ka raste të tjera kur mjeku juaj mund të kërkojë një ultratingull, duke përfshirë:

– për të përcaktuar datën e duhur nëse është në fjalë;

– për të përcaktuar pozicionin e fëmijës, sidomos nëse ballafaqohemi me një shqetësim;

– për të vlerësuar rritjen e placentas;

– për të vlerësuar nivelet e lëngjeve në miter;

– për të monitoruar më shtatzëninë e shumëfisheve për ndërlikime specifike të shumëfishta;

– për të kontrolluar një fëmijë që nuk është aktiv ose tregon shenja të dështimit për t’u zhvilluar;

– për të kërkuar probleme të mundshme gjenetike që mund të ndikojnë në shëndetin e ardhshëm të foshnjës;

– për të vlerësuar komplikimet e mundshme nga gjëra të tilla si placenta previa ose rritjet e mitrës që ndikojnë në shtatzëni

Teknologjia me ultratinguj është përdorur për dekada me shumë efikasitet dhe ka siguruar mjekët me informacion të vlefshëm që ka ndihmuar për të shpëtuar jetën e panumërt dhe për të përmirësuar shëndetin e foshnjave./Gazeta Shneta/