Seks në mëngjes apo mbrëmje për shtatzëni të shpejtë

2018-02-11 në ora 13:33

Çdo herë gjasat që rriten për të mbetur shtatëzënë janë në ditët të caktuar madje edhe në orët e mbrëmjes apo mëngjesit.

Ju keni më shumë gjasa që të mbeteni shtatëzënë nëse keni marrëdhënie seksuale gjatë dy ditëve para se të ovuloni dhe në ditën e ovulacionit.

Në këtë mënyrë, ka më shumë gjasa që do të ketë një furnizim të shëndetshëm të spermës në tubat e tua fallopiane, kur një vezë të lirohet, shkruan BabyCenter, transmeton Gazeta Shneta.

Sigurisht! Ju nuk duhet të përdorni kuti ovulacioni ose të shikoni simptomat tuaja. Provoni të bëni seks të paktën tri herë në javë, veçanërisht në mes të dy javëve të ciklit tuaj.

Ndërsa seksi gjatë mëngjesit shihet se ka një përparësi të lehtë ndaj marrëdhënieve natën, për shkak të numrit më të madh të spermatozoidëve.

Shumica e grave mbeten shtatzënë brenda tre muajve, por mund të zgjasë më shumë nëse jeni më i vjetër, keni vese të caktuara të jetesës që mund të ndikojnë në pjellshmëri (si pirja e duhanit) ose ka një kusht që pengon pjellshmërinë. /Gazeta Shneta/