Seksi anal gjatë shtatzënisë: Përvojë e pazakontë në një periudhë të veçantë

2018-06-03 në ora 12:24

Shtatzënia është një kohë e ‘trazirave’ emocionale dhe të një epshi të pangopur. Hormonet tuaja janë duke u ndezur, dhe ju jeni me dëshirë më të madhe  se sa do të prisni. E vetmja mënyrë e veprimit është që të ketni marrëdhënie seksuale. Por, ndërsa përparoni gjatë shtatzënisë, nuk është e këshillueshme të keni seks vaginal. Pra, opsionet janë të kufizuara në stimulim, ose nëse jeni tip pak aventureskt: seks anal.

Nëse keni shtatzëni me rrezik të ulët, ju mund të gëzoni një jetë seksuale aktive derisa uji juaj të ‘thyhet’. Sidoqoftë, ju duhet të merrni masa paraprake shtesë në qoftë se keni ndonjë lloj aventure dhe doni të provoni depërtimin anësor. Megjithëse seksi vaginal konsiderohet jashtëzakonisht i sigurt gjatë shtatzënisë, hormonet e ndezura dhe epshi i pangopur mund t’ju shtyjë të provoni opsione më emocionuese, transmeton Gazeta Shneta.

Pra, nëse jeni duke provuar seksin anal për herë të parë, duhet të mendoni të prisni deri pas dorëzimit të foshnjës. Ju jeni shtatzënë, prandaj mos e konsideroni të provoni diçka të re gjatë shtatzënisë. Megjithatë, nëse keni provuar seksin anal në të kaluarën, dhe ju pëlqen përvoja, mund të keni seks anal gjatë shtatzënisë. Sigurohuni që partneri juaj është tepër i butë dhe të ndalet nëse ndjeni ndonjë siklet ose dhimbje.

Ju ndoshta keni lexuar shumë literaturë mjekësore dhe keni diskutuar sigurinë e seksit gjatë shtatzënisë. Megjithatë, ka më shumë se disa gjëra që ju duhet të dini rreth seksit anal para se të vendosni të kënaqëni veten me të gjatë shtatzënisë./Gazeta Shneta/