Seksi pas lindjes: Ja përse nuk keni dëshirë për intimitet

2018-08-19 në ora 12:07

Është normale që të ketë një dëshirë të zvogëluar seksuale pas lindjes. Kjo ndjenjë mund të zgjasë për muaj të tërë.

Në një studim të grave të paslindjes, 20 përqind kishin pak ose aspak dëshirë për seks tre muaj pas lindjes dhe 21 përqind kishin një humbje të plotë të dëshirës apo urrejtjes ndaj aktivitetit seksual, transmeton Gazeta Shneta.

Një numër faktorësh kontribuojnë në këto ndjenja. Së pari, lëvizja juaj seksuale duhet të konkurrojë me lodhjen dërrmuese që rezulton nga marrja e kujdesit për një të porsalindur.

Fëmijët kërkojnë vëmendje të madhe dhe një kontakt të madh fizik. Kjo mund të jetë si fizikisht ashtu edhe emocionalisht. Kur më në fund keni një moment për veten, mund të keni nevojë për një pushim nga lidhja fizike e fortë, duke e bërë marrëdhëniet tuaja seksuale të listuara shumë poshtë./Gazeta Shneta/