Sëmundje serioze që përhapen nga mushkonjat

2018-09-18 në ora 13:42

Në kohën e verës mund të bëni shëtitje të gjata në park por ka një gjë-mushkonjat. Mushkonjat njihen se edhe kanë vrarë njerëz andaj ju duhet të keni kujdes nga insektet transmeton Gazeta Shneta.

Thuhet se India tani është shtëpia e virusit Zika, e përhapur ekskluzivisht nga mushkonja. Ky insekt i gjatë katër milimetër është përgjegjës jo vetëm për përhapjen e Zikës, por edhe për dy sëmundje vdekjeprurëse – dengue dhe chikungunya. Por kjo është e kufizuar kryesisht në Indi dhe ndoshta në disa zona përreth, këto sëmundje nuk janë shumë larg përhapjes në vende si SHBA.

1.Mbulohuni

Gjatë sezonit të verës ju duhet të shqetësoheni më pak se si do të dukeni me rrobat që do veshni por sa ju ofrojnë mbrojtje. Ideale është të vishni diçka të lirshme, të përshtatshme, të gjatë dhe me ngjyra të lehta pasi kjo do të jetë pika e parë e mbrojtjes kundër mushkonjave..

  1. Largohuni nga uji

Uji i qëndrueshëm është një terren edukativ për mushkojnat. Ju mund ta kontrolloni shtëpinë tuaj dhe rrethinën nga çdo ujë i ndjenur dhe të shpëtoni nga mushkonjat.

  1. Mbrojtja e fëmijës suaj

Është e rëndësishme të mbuloni krahët dhe këmbët e fëmijës suaj, duke mos lënë hapësirë ​​për të kafshuar mushkonja. Veshni fëmijës tuaj disa veshje të lehta, me ngjyra të lehta. Ju gjithashtu mund të instaloni rrjetë  në dritare dhe dyer për të parandaluar që mushkonjat të vijnë brenda./Gazeta Shneta/.

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.