Sëmundjet të cilat shërohen përmes marrëdhënieve seksuale – e fundit do t’iu surprizoj

2017-07-04 në ora 15:15

Shumë prej nesh kanë dëgjuar për dobitë që merr trupi nga marrëdhëniet intime, por a e keni ditur se disa sëmundje mund të shërohen duke bërë shpesh dashuri?

Për këtë arsye, sot do të dini cilat janë sëmundjet që mund të shërohen me këtë veprim. Përveç kësaj, praktika e intimitetit shndërrohet në përfitime nga shëndeti mendor, inkontinenca, qarkullimi i gjakut dhe shumë të tjera.

Pra, kushtojini vëmendje dhe zbuloni se cilat janë këto sëmundje, transmeton Gazeta Shneta.

1. Sëmundja e zemrës.

Duke pasur shpesh marrëdhënie intime, do t’ju ndihmojë në funksionimin e mirë të zemrës. Sipas ekspertëve, intimiteti zvogëlon rrezikun e sulmeve të zemrës dhe problemet e tjera të saj.

2. Insomnia

Kur jeni në një gjendje relaksimi maksimal, tensionet lirohen dhe gjumi favorizohet si opsion.

3. Dhimbjet e kokës

Për të qetësuar dhimbjen e kokës, kjo praktikë është shumë efektive, pasi liron hormonin e kënaqësisë, të njohur si oksitozinë dhe rrit endorfinën. Këto hormone ndihmojnë trupin dhe mendjen të ç’lirohen natyrshëm.

4. Ofron lëkurë të ndritshme

Ajo shërben, gjithashtu, që të keni një lëkurë të shndritshme, pasi lëshon toksina, gjë që reflektohen drejtpërdrejt në shfaqjen e lëkurës.

5.Kanceri i gjirit

Marrëdhënia seksuale është një pengesë mbrojtëse kundër kancerit të gjirit. Stimulimi i gjirit shkakton gruan të bëjë lirimin e oksitozinës – një hormon që mbron pamjen e jashtme nga çdo lloj kanceri.