Shega dhe shtatzënia, çfarë kanë të përbashkët këto të dyja

2017-09-22 në ora 19:49

Jeni shtatzënë dhe po kërkoni mënyra të shëndetëshme për të rritur marrjen e materieve ushqyese për organizmin tuaj?

Nëse iu pëlqen shija e përkryer e shegës apo lëngut të shegës, por frikësoheni nëse mund të jetë e dëmshme për beben tuaj, atëherë këtu e gjeni përgjigjjen e kuriozitetit tuaj, shkruan MomJunction, transmeton Gazeta Shneta.

A është e sigurt shega të konsumohet gjatë shtatzënisë?

Shumica e doktorëve do t’ua sugjeronin me shumë kënaqësi, të vazhdoni konsumimin e shegës gjatë shtatzënisë. Kjo për shkak se shega përmbanë materie ushqyese dhe mbi të gjitha është kryesorja në listën e frutave për hidratimin e duhur të trupit.

Cilat janë përfitimet tjera të shegës?

  • Iu ofron numër të konsiderueshëm të fibrave natyrale
  • Përmbanë hekur
  • Vitaminë C, K
  • Është antioksidante
  • Përmbanë Potasium
  • Parandalon abortin spontan. /Gazeta Shneta/