Shëndeti i zorrëve dhe mbajtja në mend, çdo gjë që duhet të dini

2020-06-22 në ora 23:05

Disa njerëz ndoshta është më mirë të hanin akullore se sa oriz të thjeshtë, për ta balancuar mikrobiomin e tyre.

Hulumtimi i fundit mbi shëndetin e zorrëve u paraqit për herë të parë në Shoqatën Amerikane për Avancim të Shkenës, transmeton Gazeta Shneta.

Studiuesit nga Universiteti i Kalifornisë bënë me dije se zorrët ndikojnë direkt në gjumin tonë si dhe në aftësinë tonë të mbajtjes në mend.

Derisa kur është fjala për ushqimin, një studim i realizuar në Izrael tregon që disa njerëz kanë pasur rritje të sheqerit në gjak pasi kanë ngrënë bukë të bardhë ose oriz se sa akullore.

Ndërsa autori i këtij studimi thotë ndër të tjerash që ajo çfarë bëhet në zorrë, nuk qëndron në to, prandaj duhet të kemi kujdes nga pasojat./GazetaShneta/