Shenjat që tregojnë se foshnja juaj ka mungesë të oksigjenit gjatë lindjes

2018-08-02 në ora 16:23

Hiperstimulimi i mitrës është kur ka më shumë se 5 kontraktime që ndodhin në një periudhë 10 minutash që çon në një normë jo të qetësuese të zemrës së fetusit.

Kontraktimet e shpeshta ose të zgjatura të mitrës mund të zvogëlojnë shpërndarjen e oksigjenit tek fetusi. Disa ilaçe, të tilla si Pitocin / Oxytoxin, nëse jepen shumë në mënyrë agresive mund të shkaktojnë hiperstimulim.

Pitocin-i është një ilaç që rrit fuqinë, kohëzgjatjen dhe shkallën e kontraktimit të mitrës, transmeton Gazeta Shneta.

Me uljen e oksigjenit në trurin e foshnjës, ka humbje të ndryshueshmërisë dhe ngadalësime të vonshme. Nëse shfaqen ngadalësime të vonshme, pitocina duhet të zvogëlohet ose të ndalet për të përmirësuar shpërndarjen e oksigjenit tek foshnja.

Nëse mungesa e shpërndarjes së oksigjenit lejohet të vazhdojë, truri i foshnjës ka rezervë më pak të oksigjenit dhe rreziku i lëndimit rritet./Gazeta Shneta/