Shenjat se foshnja juaj po ushqehet mjaftueshëm me qumështin e gjirit

2020-01-09 në ora 15:22

Konsumimi jo i duhur i qumështit të gjirit është një shqetësim i zakonshëm që ndajnë shumë nëna që ushqejnë foshnjet e tyre me gji.

Një nënë që ushqehet me shishe mund të masë sasinë e saktë të qumështit të gjirit ose formulën që merr fëmija i tyre. Por, nëse ushqeheni me gji, nuk ka një sistem matjeje të  shkruan verywellfamily, transmeton GazetaShneta.

Pra, si do ta dini nëse fëmija juaj po merr mjaftueshëm në secilin ushqim? Epo, ndërsa nuk mund ta shihni dhe në të vërtetë matni sasinë e qumështit të gjirit në gjoksin tuaj, sigurisht që ka mënyra të tjera për të thënë nëse jeni fëmijë po merrni atë që i nevojitet.

-Fitimi i peshës së foshnjës tuaj është një shenjë e mire: Në ditët e para të jetës, është normale që një fëmijë të humbasë deri në 10% të peshës së tij / saj trupore. Por, pas ditëve të para, një shtim i qëndrueshëm në peshë është mënyra më e mirë për të konfirmuar që fëmija juaj po merr ushqim të mjaftueshëm.

-I porsalinduri juaj po zgjërohet dhe ushqehet mirë me gji të paktën çdo 2 deri në 3 orë, ose 8 deri në 12 herë në ditë.

-Ju po ndryshoni pelena të lagështa (urina). Pas ditës së pestë të jetës, fëmija juaj duhet të ketë të paktën 6 deri në 8 pelena të lagura në ditë.

-Ju mund ta dëgjoni vogëlushin tuaj që gëlltitet ndërsa ajo ushqehet me gji dhe mund të shihni qumështin e gjirit në gojën e saj.

-Pas gjidhënies, gjinjtë tuaj ndjehen më të butë dhe jo aq të plotë sa bënë para ushqyerjes.

-Fëmija juaj shfaqet i kënaqur dhe i kënaqur pas lindjes dhe ai fle midis gjidhënies./GazetaShneta/