Shërimi pas lindjes vaginale, çdo gjë që duhet të dini

2018-08-09 në ora 20:37

Është normale të shqetësoheni për shërimin pas lindjes së fëmijës. A doni të dini se sa shpejt mund të ktheheni në gjendjen tuaj duke marrë pjesë në paketën tuaj të gëzimit?

Ju gjithashtu mund të dëshironi të dini nëse ka ndonjë kujdes të veçantë që ju duhet të merrni.

Ju do të përjetoni kontraktimet që do të ndihmojnë mitrën tuaj derisa tkurret përsëri në madhësinë e saj origjinale. Në shumicën e rasteve, do të duhet rreth gjashtë deri tetë javë për mitrën tuaj të zvogëlohet në madhësinë normale, transmeton Gazeta Shneta.

Ju mund të përjetoni dhimbje në muskujt e qafës, nofullës ose krahut, e cila është gjithashtu shumë e zakonshme. Kjo është për shkak të stresit të madh fizik që trupi juaj përjetoi ndërsa jeni në lindje. Hidhërimi ka shumë të ngjarë të largohet brenda pak ditësh pas lindjes.

Për dy deri katër javë të para, ju do të përjetoni lochia ose gjakderdhje dhe shkarkim nga vagina juaj. Do të vijë dhe do të shkojë rreth dy muaj apo më shumë.

Ju gjithashtu do të përjetoni disa dhimbje, mpirje, ose siklet të përgjithshme në zonën tuaj vaginale./Gazeta Shneta/