Shija e hidhur e gojës gjatë shtatzënisë: Gjithçka që duhet të dini

2018-03-23 në ora 11:24

Një shije e hidhur ose e keqe në gojë mund të jetë një reagim normal për të ngrënë ushqime të thartuara. Megjithatë, kur shija zgjat për një kohë më të gjatë ose ndodh papritur, mund të jetë shqetësuese.

Shija është një ndjesi komplekse që mund të ndikohet nga shumë faktorë, duke përfshirë higjienën e dobët të dhëmbëve, gojën e thatë dhe shtatzëninë.

Trajtimi i një shije të vazhdueshme të hidhur përfshin trajtimin e kushteve themelore, por njerëzit mund të menaxhojnë shijen e pakëndshme me disa mjete të thjeshta në shtëpi ndërkohë, transmeton Gazeta Shneta.

Një shije e hidhur ose metalike në gojë është një ankesë e zakonshme gjatë tremujorit të parë të shtatzënisë.

Hormonet në trup luhaten gjatë shtatzënisë. Kjo ndryshim mund të ndikojë në shqisat, të cilat mund të shkaktojnë dëshira specifike dhe të bëjnë disa ushqime ose erë të neveritshme.

Shumë njerëz që janë shtatëzënë gjithashtu vërejnë një shije metalike, të hidhur në gojën e tyre.

Kjo mund të jetë e bezdisshme, por zakonisht shkon më vonë gjatë shtatzënisë ose pas lindjes./Gazeta Shneta/