Shishet e qumështit po shkatërrojnë dhëmbët e bebes suaj, ja çfarë duhet të bëni

2018-08-12 në ora 10:00

Prej momentit të lindjes së fëmijës, shqetësimi kryesor i nënës së re është nëse ajo po ushqen mirë atë.

Kjo është kryesisht për shkak se burimi kryesor i të ushqyerit të një fëmije është qumështi i gjirit ose formula. Edhe pse foshnja gradualisht mund të fillojë të konsumojë ushqime të ngurta pas gjashtë muajsh, qumështi mbetet thelbi i dietës së foshnjës.

Në përpjekjet e saj për të siguruar që foshnja të ushqehet siç duhet në aspektin e kohës dhe sasisë, një shishe ushqyese bëhet një shoqërues i përhershëm i nënës. Ndërsa është mjaft e qartë për një fëmijë në një dietë të formulës për të përdorur një shishe, nganjëherë që ushqehen me gji shprehin dhe ruajnë qumështin e tyre për përdorim të mëvonshëm, transmeton Gazeta Shneta.

Por, përkundër dorës që ndihmon një shishe ushqyese, efektet e saj në shëndetin oral janë vazhdimisht nën skanerin. Sikur të gjykohej për ushqyerjen me gji, foshnja nuk mjafton, një nënë e re zakonisht merr shumë komente negative kur është ushqyer me shishe.

Dr. Isaak thotë se fëmijët kurrë nuk duhet të futen në shtrat me një shishe në gojë që përmban diçka tjetër përveç ujit. Pra, nëse foshnja nuk ka pasur ushqim të duhur gjatë kohës së darkës, ata përpiqen ta kompensojnë atë duke i dhënë atij një shishe qumështi / lëngje gjatë kohës së gjumit.

Megjithatë, kjo mund të jetë një ide e keqe. Kohëzgjatja e zgjatur që fëmija të thith në shishe mund të çojë në karies dentar. Është njohuri e zakonshme që ndërtimi i embrionit oral është më shumë gjatë netëve, madje edhe tek të rriturit. Pra, sa më shumë mikrobet ushqehen me qumësht ose lëng, aq më shpejt ato shumëfishohen./Gazeta Shneta/