Shkaqet dhe trajtimi i skuqjes në pelenë të bebes suaj, çdo gjë që duhet të dini

2018-03-29 në ora 17:15

Skuqja në pelenë e bebes suaj e njohur ndryshe edhe si pezmatim, është një diçka që ndodh tek bebe, zakonisht që lindin ndërmjet muajit 9 dhe 12.

Ndonëse mund të jetë një makth për çdo prind, këto mjete të thjeshta mund të trajtojnë skuqjen në pelena dhe të shërojnë shumicën prej rasteve me puçrra të lehta.

Për pezmatim më të madh atëherë do t’ju duhet të përdorni krem në pelenë, transmeton Gazeta Shneta.

Një skuqje e butë në pelenë largohet brenda 2-3 ditëve me rutinat e pastrimit higjienik dhe ajrimin e zonës.

Ndërsa kremrat e pelenave mund të përshkruhen kur ka pezmatim të kësaj zone në mënyrë të vazhdueshme.

Mund të përdroni edhe mjete natyrale në kushte shtëpie si: xhel aloe vera, çaj aguliçe dhe vaj të kokosit./Gazeta Shneta/