Shkarkimi vaginal gjatë shtatzanisë: Gjithçka që duhet të dini

2020-01-30 në ora 20:31

Shtatzania mund të jetë konfuze. Nuk është gjithmonë e lehtë të kuptosh ndryshimet që janë normale dhe ndryshimet që mund të jenë çështje shqetësuese.

Një na ndryshimet e para që mund të pësoni është shkarkimi vaginal, i cili mund të ndryshojë në trashësi, shpeshtësi dhe sasinë gjatë nëntë muajve, transmeton Gazeta Shneta.

Çfarë është shkarkimi normal vaginal gjatë shtatzanisë?

Shkarkimi normal vaginal gjatë shtatzanisë quhet leukorrhea. Ky është i hollë, i bardhë, me erë të butë. Kjo nuk është për t’u shqetësuar.

Pse ndodh?

Nivelet e rritura të estrogjenit rritin rrjedhën në zonën tuaj të legenit, e cila stimulon mukozën. Shkarkimi nuk ka një qëllim.

Çfarë është shkarkimi jonormal gjatë shtatzanisë?

Nëse rrjedhja vaginale ka ngjyrë jeshile ose të verdhë, me erë të fortë dhe shoqërohet me kruajtje dhe skuqje mund të keni një infeksion vaginal. Infeksioni më i zakonshëm gjatë shtatzanisë është kandidiaza. /GazetaShneta/