Shkenca ka lajme të mira për personat që këndojnë gjatë dushit

2017-04-29 në ora 17:35

Në Shtetet e Bashkuara, këndimi koral është më i popullarizuari nga të gjitha aktivitetet pjesëmarrëse të lidhura me artin. Në të gjithë vendin, 28.5 milionë njerëz këndojnë rregullisht në një prej 250,000 grupeve të korit.

Të gjitha llojet e këndimit kanë efekte pozitive psikologjike. Akti i këndimit liron endorfinët, kimikatet e trurit që i bën njerëzit të ndjehen mirë, transmeton Gazeta Shneta.

Një studim i vitit 1998 zbuloi se pasi disa banorë të Australisë kishin marrë pjesë në një program të këndimit për një muaj, kishte rënie të konsiderueshme në të dy ankesat dhe nivelin e depresionit.

Vazhdoni të këndoni në dush, do të ketë efekte pozitive tek ju!/Gazeta Shneta/