Shkencëtaret: Mos i lini fëmijët ta kalojnë vet rrugën deri në këtë moshë

2017-04-21 në ora 08:53

Fëmijët nuk mund të jenë mjaftueshëm të kujdesshëm për ta kaluar rrugën deri në moshën 14-vjeçe, pretendojnë shkencëtarët.

Një studim i ri ka zbuluar se fëmijët duhen të mbushin më shumë se një dekadë për të zhvilluar aftësi për ta perceptuar kujdesshëm trafikun, shkruan DailyMail, transmeton Gazeta Shneta.

Studiuesit kanë vendosur fëmijët nga 6 deri 14 vjeç në një trafik të simuluar dhe kërkuan nga ata të kalojnë rrugën.

Ishin vetëm tinejxherët që arritën ta kalonin rrugën pa ndonjë incident. /Gazeta Shneta/