Shtatë pozicione të sigurta të seksit në shtatzëni (Foto-ilustrime)

2017-05-19 në ora 08:32

Asnjëherë nuk duhet të hiqni dorë nga kënaqësia e seksit gjatë shtatzënisë.

Madje për këtë ka edhe disa pozicione që ua lehtësojnë procesin kur barku juaj tashmë është rritur, shkruan babycenter, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo pozitë sugjerohet të praktikohet gjatë tre mujorit të parë të shtatzënisë. Futeni një jastëk nën shpindë dhe sigurohuni që partneri juaj mbështetet sikurse në ilustrim në mënyrë që pesha e tij të mos bie mbi ju.

Këtë pozicion mund ta praktikoni gjatë gjithë shtatzënisë. Në këtë mënyrë nuk do të ketë peshë mbi barkun tuaj dhe ju mund ta kontrolloni thellësinë e penetrimit.

Ky pozicion ju mundëson penetrim më të cekët. Por mos harroni t’i përdorni jastëkët si ndihmës për shtrirjen tuaj.

Në pozicionin ‘nga mbrapa’ mund ta përdorni një jastëk për ta peshuar barkun.

Edhe ky pozicion në formë V ju mundëson që pesha e partnerit të mos bie mbi ju.

Pozicionin në karrige mos e praktikoni pa e mbështetur karrigen afër murit ose ndonjë shtrati ku do të jeni më të sigurt gjatë lëvizjes së penetrimit.

Në këtë pozicion mund të bëni seks pas tre mujorit të parë. Ju nevojitet vetëm një jastëk përfundi shpindës. /Gazeta Shneta/

Tetë arsye pse duhet bërë seks gjatë shtatzënisë

A është i sigurt seksi gjatë shtatzënisë?