Shtatzënë? Kujdes me muzikën që dëgjoni

2017-04-30 në ora 09:34

Gratë shtatzëna janë shumë më të ndjeshme ndaj të gjitha llojeve të muzikës, tregojnë studimet e fundit.

Kërkuesit gjermanë thotë se po thuajse çdo melodi atyre u shkakton emocione mjaftë të forta, krahasuar me femrat e tjera.

Dëgjimi i këngëve të përvuajtura apo edhe atyre të gëzuara shkakton në organizmin e një femre shtatzëne trazira të vërteta, të cilat ndryshojnë edhe rrahjet e zemrës dhe presionin e gjakut.

Ky fakt u konfirmua nga rezultatet e një studimi gjerman, i kryer nga një grup studiuesish të Max Planck Institute në Lipsia. /albeu/