Shtatzëni në rrezik: Çfarë e shkakton abortin, gjithçka që një grua duhet të dijë

2018-06-08 në ora 11:12

Humbja e një fëmije para se ta njihni atë mund të jetë po aq e ashpër si humbja e ndonjë të dashuri. Por dështimi shpesh është thjesht mënyra e ndërhyrjes së natyrës kur gjërat nuk shkojnë siç janë planifikuar.

Sa më shumë që njerëzit rreth jush mund ta racionalizojnë atë, mund të pyesësh ç’po bënit gabim. Dhe nëse do të kishte ndonjë gjë që mund ta kishit bërë për ta parandaluar atë.

Mbani mend, një dështim ka më shumë gjasa të jetë rezultat i diçkaje që është përtej kontrollit tuaj. Kuptimi i asaj që shkakton një dështim mund të ju ndihmojë të gjeni një shkas dhe të merrni masa paraprake për shtatzënitë e ardhshme, transmeton Gazeta Shneta.

Aborti nuk është asnjëherë i lehtë për t’u marrë me të dhe shumë gra përfundojnë duke fajësuar vetveten. Realiteti, megjithatë, është se shumica e humbjeve të hershme të shtatzënisë janë të lidhura me shkaqe natyrore si anomalitë kromozomale.

Problemet themelore të shëndetit të nënës dhe faktorët e jetesës gjithashtu mund të shkaktojnë abort, edhe pse këto nuk përbëjnë shumicën e rasteve: Kromozome jonormale; Problemet shëndetësore të nënës dhe infeksionet gjatë shtatëzanisë; Pirje duhani; Marrja e alkoolit dhe barnave të ndryshme

Si dhe marrja e sasive të mëdha të kafeinës rrisin rrezikun e një aborti./Gazeta Shneta/