Shtatzënia në moshën 20 vjeçare: Gjithçka që keni nevojë të dini

2018-08-17 në ora 21:49

Ekspertët thonë se pjelloria mesatare e gruas në majat e saj të hershme. Pra, nga një këndvështrim strikt biologjik, mosha 20 vjeçare është dekada më e mirë për konceptimin dhe mbajtjen e një fëmije.

Për t’i dhënë vetes shansin më të mirë për një shtatzëni normale dhe një foshnje të shëndetshme, merrni parasysh disa hapa të rëndësishëm para se të përpiqeni të mbani mend.

Nëse nuk mbeteni me barrë menjëherë, vazhdoni të provoni edhe më tej, transmeton Gazeta Shneta.

Është e mundshme që ofruesi juaj i kujdesit shëndetësor do t’ju këshillojë të prisni derisa të keni seks të pambrojtur rreth dy ose tre herë në javë për një vit pa mbetur shtatzënë para se t’ju referohet një specialisti të fertilitetit.

Por nëse ka arsye përse mund të keni probleme të mbeteni shtatzënë, siç është historia e periudhave të humbura ose sëmundjet seksualisht të transmetueshme, ju mund të këshilloheni më parë me një ekspert të fertilitetit./Gazeta Shneta/