Shtatzënia me rrezik të lartë: Gjithçka që duhet të dini

2018-08-19 në ora 11:29

Nëse shtatzënia juaj është me rrezik të lartë, kjo do të thotë që ju nevojitet kujdes shtesë për t’ju ndihmuar të keni një shtatzëni dhe foshnje të shëndetshme.

Nëse jeni duke u trajtuar për një gjendje të përjetshme (kronike), mund të keni njohur për një kohë të gjatë që të mbeteni shtatzënë mbart rreziqe shtesë. Ose mund të zbuloni se keni një shtatzëni të rrezikshme për shkak të një problemi që zhvillohet për herë të parë gjatë shtatëzanisë.

Sido që të jetë, të kesh një shtatzëni me rrezik të lartë do të thotë se ka më shumë gjasa që ti ose fëmija juaj të keni probleme shëndetësore gjatë shtatzënisë, lindjes ose pas lindjes. Këto mund të jenë probleme shumë të vogla, por në disa raste, një gjendje me rrezik të lartë mund të jetë kërcënuese për jetën tuaj ose fëmijën, transmeton Gazeta Shneta.

Kjo është arsyeja pse një shtatzëni me rrezik të lartë kërkon monitorim shtesë nga një ofrues i kujdesit shëndetësor.

Duke u thënë se shtatzënia juaj është me rrezik të lartë mund të jetë një tronditje, dhe ju ka të ngjarë të ndjeni një përzierje emocionesh. Ju mund ta keni të vështirë të gëzoni shtatzëninë tuaj sepse jeni i shqetësuar për shëndetin tuaj ose për shëndetin e fëmijës suaj.

Pyesni ofruesin tuaj për informacion në lidhje me shtatzëninë tuaj dhe si të parandaloni ose menaxhoni problemet./Gazeta Shneta/