Shtrirja dhe ngritja nga shtrati gjatë shtatëzanisë: Këshilla të vlefshme

2018-04-23 në ora 10:03

Kur shtatzënia troket në derën tuaj, ajo sjell një gamë ndryshimesh, si në jetën tuaj personale ashtu edhe në shëndetin tuaj.

Një bark i spikatur, pabarazitë hormonale, gjinj të mëdhenj, dhe lodhje të vazhdueshme. Këto ndryshime mund të shkaktojnë shqetësim për çdo grua shtatzënë.

Shumë prej tyre përballen me probleme gjatë përpjekjes për të fjetur gjatë natës, dhe madje mund të jetë e vështirë të ngrihesh dhe të shtrihesh pa u ndjerë një dridhje në trup.

Një nga arsyet mund të jetë që gratë, në përgjithësi, kanë shumë gjëra për të marrë pjesë në shtëpinë e tyre.

Edhe aktivitete të vogla si ecja, ngritja, pushimi në shtrat ose gatimi në kuzhinë kërkojnë shumë energji.

Ndërsa është e qartë se mund të keni nevojë të bëni gjëra me një ritëm të shpejtë, kur jeni shtatzënë, duhet të jeni tepër të kujdesshëm për t’u siguruar që fëmija juaj mos të dëmtohet.

Hapi i parë që duhet të ndërmerrni për të siguruar sigurinë e fëmijës suaj është të jeni sa më rehat kur shtriheni, transmeton Gazeta Shneta.

Si ta poziciononi veten kur jeni shtrirë?

Vendosni disa jastëk në shtratin tuaj. Mbështetja e dorës së bashkëshortit ose mbështetja në krevat.

Është më mirë nëse shtrati është më afër jush.

Pas uljes poshtë, shkoni prapa sa më shumë që të jetë e mundur. Mbështetni trupin tuaj me dorën tuaj, ulni trupin tuaj poshtë në njërën anë.

Së fundi, përkulni pak gjunjët dhe tërhiqni në shtrat.

Sipas ekspertëve, shtrirja në anën tuaj të majtë përmirëson qarkullimin e gjakut. Kjo i jep gjakut të jetë i pasur me lëndë ushqyese në një rrugë më të lehtë për placentën tuaj, e cila siguron ushqim shumë të nevojshëm për fëmijën tuaj.

Pa marrë parasysh vështirësitë me të cilat ballafaqoheni gjatë kësaj kohe, mos u shqetësoni, nuk jeni vetëm, duhet të kërkoni ndihmën e bashkëshortit apo në rast të komplikimeve edhe ndihmën e mjekut./Gazeta Shneta/