Si duhet ta trajtoni gripin gjatë shtatzanisë

2017-10-21 në ora 09:38

 

Trajoni çdo ethe menjëherë. “Acetaminophen” është trajtimi i rekomanduar për ethe kur jeni shtatzënë.

Pini shumë lëngje.

Mjeku juaj do të vendosë nëse keni nevojë për ilaçe antivirale.

Këto ilaçe  antivirale janë tableta me recetë, lëngje ose inhalatorë që luftojnë kundër gripit duke mbajtur mikrobet në rritje në trupin tuaj.

Këto ilaçe mund t’ju bëjnë të ndiheni më mirë dhe të bëni simptomat më të buta.

Antiviralët punojnë më mirë kur fillojnë brenda dy ditëve pas fillimit të simptomave, por ato mund t’u jepen njerëzve me rrezik të lartë edhe pas 48 orësh.

Ka pak informacion rreth efektit të barnave antivirale në gratë shtatzëna ose bebet e tyre, por nuk janë raportuar efekte anësore serioze. /Gazeta Shneta/