Si do duket fëmija juaj pas lindjes

2018-10-22 në ora 08:59

Që nga momenti që kuptoni se jeni shtatzënë, ju mezi prisni që të vijë koha ta merrni foshnjën në krahët tuaj. Dhe pasi të vijë fëmija juaj në këtë botë, filloni të obsesoni mbi çdo hollësi të vogël kur bëhet fjalë pët të transmeton Gazeta Shneta.

  1. Sytë

Ngjyra e syve të fëmijës suaj përcaktohet nga një pigment i quajtur melanin. Dhe, melanina bën sytë të gjelbër, të kaltër, ose ngjyrë kafe. Nëse ju dhe partneti juaj keni sy me ngjyrë kafe, atëherë edh fëmija do të ketë sy të njejtë, por mund të ketë raste edhe pse prindërit kanë ngjyrën e njejtë të syve, fëmija mund t’i ketë ndryshe. Ngjyra e syve varet nga cili gjen është kaluar – dominues ose recesiv.

  1. Ngjyra e flokëve

Ngjyrat e errëta të flokëve zakonisht dominojnë mbi ato të lehta. Meqë në përgjithësi nuk gjejmë njerëz që kanë një ngjyrë të lehtë të flokëve në Indi, ka një shans të vogël që fëmija të ketë flokë bjonde. Nganjëherë, foshnjat lindin me një ngjyrë të lehtë të flokëve, por më pas ndyshohet.

  1. Tiparet e fytyrës

Gjenet mbizotëruese mund të ndikojnë në disa tipare të fytyrës si simetri i fytyrës, gërmadhat. Pra, nëse ju dhe partneri juaj e ndani këtë veçori të veçantë, ka shans që edhe fëmija juaj të lindë me ato veçori./Gazeta Shneta/.

– Kliko këtu për t’u informuar me testin që duhet ta bëjë secila nënë shtatzënë për të konfirmuar se shëndeti gjenetik i foshnjës në ardhje është në rregull.