Si ëndërrojnë njerëzit e verbër?

2017-04-30 në ora 16:47

Çdo qenie njerëzore në këtë planet ëndërron (madje edhe disa gjitarë). Dhe ndërsa ka shumë njerëz që nuk i kujtojnë ëndrrat e tyre kur zgjohen, ata ende vazhdojnë ti shohin ato. Qeniet njerëzore shpenzojnë afërsisht rreth 6 vjet të jetës së tyre duke ëndërruar, por a keni menduar ndonjëherë se çfarë ëndërrojnë njerëzit e verbër?

Ëndrrat janë zakonisht përvoja shumë vizuale. Ato veprojnë kundër shqisave dhe shkaktojnë ndjesi të çuditshme që mund të ndryshojnë perceptimin tonë të realitetit. Ato janë përvoja komplekse fantazmagorike që janë të formuara nga gjërat që hamë, sa stërvitje ne po marrim, apo çfarë pozite flemë shkruan The Huffington Post, transmeton Gazeta Shneta.

Pra, si munden njerëzit e verbër të lundrojnë ëndrra?

Ata që verbërohen shumë herët në jetë ose janë të verbër nga lindja, zakonisht nuk kanë aspekte vizuale të ëndrrave të tyre. Megjithatë, ëndrrat e tyre shfaqin nivele të larta të shqisave të tjera. Ndërsa ata që verbërohen më vonë në jetë, vazhdojnë të përjetojnë elemente vizuale në ëndrrat e tyre.

Duket se njerëzit e verbër nuk ndryshojnë shumë nga të tjerët. Ata lundrojnë në një nivel të ngjashëm të ndërveprimeve shoqërore në ëndrra. Sidoqoftë, njerëzit e verbër janë më të prirur ndaj anktheve veçanërisht në lidhje me humbjen, rënien në puseta apo edhe në gropa.

Edhe pse të verbërit nuk mund të shohin me sytë e tyre, ata shohin në ëndrrat e tyre me shqisat e tjera. Përkundër asaj që mund të mendoni, njerëzit e verbër nuk kanë vështirësi në paraqitjen vizive të përmbajtjes së ëndrrave të tyre./Gazeta Shneta/