Si fillojnë preferencat në ushqim tek fëmijët në mitër

2018-11-28 në ora 15:44

Testet kanë treguar se ushqimi që hanë gratë gjatë shtatzënisë është lehte e dukshmë në lëngun e saj amntiotik dhe fetusi zhvillon një shije për ushqime të ndryshme.

Ne i duam ata që nga koha kur janë në mitër, rreth javës 15 dhe 16 pas konceptimit, fetuset do të tregojnë vlerësimin ndaj sheqerit, kështu që ata gëllititin më shumë lëngë amnitotik të ëmbël dhe më pak të hidhur, shkruan The Guardian, transmenton Gazeta Shneta.

Thuhet se njerëzit lindin për ti dashur ushqimet e ëmbëla, andaj edhe fëmija që nga koha kur është në bark,mëson ti dojë më shumë këto ushqime,  por edhe jo dëshira për ushqime më të hidhura mësohen para lindjes.

Sipas studimeve të fundit një numër i madh i ushqimeve dhe prefrencave ndaj tyre mësohën para lindjes, gjatë kohës kur janë duke u zhvilluar në barkun e nënës. /Gazeta Shneta/