Si funksionojnë testet e shtatëzanisë dhe kur është koha e duhur për ta realizuar gjatë periudhave dyshuese

2020-03-11 në ora 17:06

Për shumë gra, vendimi se kur të bëni një test shtatzënie mund të jetë një burim kryesor i ankthit. Ndonjëherë stresi është sepse ato duan të mbeten shtatëzënë. Ndonjëherë ndodh sepse ato nuk duan të jenë.

Për ato prej jush që shqetësohen se jeni shtatzënë (por nuk doni të jeni!), mund të merrni në konsideratë një test sepse periudha juaj është vonuar, ose sepse mendoni se keni simptoma shtatzënie shkruan Healthline.

Ose, ndoshta, ju shqetësoheni që metoda juaj e zgjedhur e kontracepsionit hormonal dështoi (ose keni harruar të përdorni kontracepsionin) transmeton Gazeta Shneta.

Nëse shpresoni për një rezultat negativ ose pozitiv, marrja e një testi të hershëm mund të duket si një mënyrë e mirë për të zbuluar nëse prisni menjëherë.

Koha më e mirë për të bërë një test shtatëzënie është pasi periudha juaj të jetë vonuar.

Kjo do t’ju ndihmojë të shmangni negativët e rremë dhe pozitivët e rremë të aborteve shumë të hershme.

Nëse tashmë nuk po mbani një kalendar të fertilitetit, koha e duhur e testit të shtatëzanisë është një arsye e mirë për të filluar me të.

Nëse ciklet tuaja janë të parregullta ose nuk i përcaktoni ciklet tuaja, mos bëni një provë derisa të keni kaluar ciklin më të gjatë menstrual që keni zakonisht.

Për shembull, nëse ciklet tuaja variojnë nga 30 deri në 36 ditë, koha më e mirë për të bërë një provë do të ishte dita 37 ose më vonë.

Poashtu ka më shumë të ngjarë të merrni një rezultat të saktë nëse bëni provën në mëngjes. Kjo është veçanërisht e vërtetë nëse periudha juaj nuk është vonuar, ose nëse periudha juaj është vetëm dy ditë me vonesë. /Gazeta Shneta /