Si mund ta dini nëse fëmija juaj po fiton peshë sa duhet

2017-10-20 në ora 12:40

 

Shumica e prindërve nuk kanë një peshore të përshtatshme për peshimin e një fëmije në shtëpi, por për fat të mirë numri i pelenave të ndyra të foshnjës suaj është një mënyrë tjetër e mirë për të treguar se fëmija juaj po bën mirë:

Pëlhurat e lagura: Në pesë ditët e para, porsalinduri  juaj mund të lagë vetëm disa pelena çdo ditë. Pas kësaj bwjnw  të paktën katër por deri në tetë pelena të lagështa çdo ditë, transmeton Gazeta Shneta.

Në ditët e para, disa foshnje mund të kryjenw nevojwn e tyre vetëm një herë në ditë. Pas kësaj, presin që fëmija juaj të dal të paktën dy herë në ditë. Pas javës së parë, fëmija juaj ka gjasa të dal 10 ose më shumë herë në ditë deri në fund të muajit të parë.

Është e dobishme për të gjetur ndryshimet e pelenave në një ditar,në ndonjë aplikacion në telefonin tuaj.

Gjeni më shumë mënyra për të treguar nëse fëmija juaj po merr mjaft qumësht gjiri ose formulë.

Çfarë mund të bëj nëse fëmija im humbet shumë peshë pas lindjes ose nuk po fiton aq sa duhet?

Në përgjithësi, është mirë të kontrolloni me mjekun nëse vëreni se fëmija juaj nuk ushqehet mirë ose mban shumë pelena. Nëse jeni e shqetësuar për peshën e foshnjës gjatë javëve të para pas lindjes, bisedoni me mjekun e fëmijës suaj për:

Sjelljen e foshnjës tuaj rregullisht

Këshilla specifike rreth gjetjes për të ngrënë më shumë

Kur të telefononi me shqetësime

Nëse doni të gjurmoni peshën e foshnjës tuaj për paqen e mendjes tuaj në mes të vizitave të mjekut, shumë qendra tw reja të prindërve kanë peshore të foshnjave dhe do t’ju lejojnë të ndaloni dhe ta peshoni fëmijën tuaj në çdo kohë./Gazeta Shneta/