Si mund të ndikojë pesha në shtatzaninë tuaj

2019-11-08 në ora 22:34

Fatkeqësisht po, nëse jeni me mbipeshe dhe jeni shtatzënë shanset për abortim janë më të mëdha.

Ende nuk është arritur të kuptohet se pse ndodh kjo gjë dhe doktorët thonë se nevojiten më shumë hulumtime.

Fakt i hidhur është se aborti është një ngjarje e zakonshme. Pasi keni marr lajmin se jeni shtatzënë, studimet thojë se 1 në 5 raste kanë abortuar, në 12 javët e para të shtatzënisë, javët ku më abortimet ndodhin më së shumti.

Problemet me mbi peshë, gjithashtu qojnë edhe në probleme tjera, në atë që njihet si “polycystic ovary syndrome (PCOS).

PCOS, është një gjendje hormonale që ndikon në vezorët tuaja. Abortimi më së shpeshti mund të ndodh nëse keni probleme me vezore./KlinikaMedica/